3.12.2022 | събота | 03:56

Край на разговорите: България ще има коалиционно правителство (СНИМКИ)

Публикувано:

Сподели поста:

Коалиционното споразумение за управление на България вече е факт! Документът беше подписан и от четиримата бъдещи участници във властта – „Продължаваме Промяната”, БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”. 

Снимка: „Продължаваме промяната“

Последният подпис под документа сложиха социалистите, след продължило цял следобед заседание на Националния съвет на партията.

„Това, което виждате пред вас, е поне за пръв път в модерната история на България такъв детайлен документ по всичките възможни политики, по които имахме и групите, и експертите, които дискутирахме, всичко влезе в този документ. Той е 140 страници, и реално ще даде възможността тази коалиция да бъде здрава и да работи за дълго време, защото не са общи приказки и има детайлни политики, има детайлни очаквания и всеки един министър на това правителство ще трябва да се справя с тези задачи“, каза Кирил Петков пред БНР.

Той обясни, че е подготвен за негативни коментари към някои от имената на новите министри.

„Тук спазваме две неща – едното е, че на всеки един коалиционен партньор дадохме правото да излъчи своите представители, рамкирани обаче с това споразумение. Тези хора ще очакваме да свършат тази работа и ако не я свършат, всеки ще носи отговорност. Ако я свършат, тази коалиция ще бъде историческа за България. Всеки коалиционен партньор носи отговорността за отбора, който той предлага. Тези хора стават един общ отбор на България“, подчерта съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Снимка: „Продължаваме промяната“

Още утре президентът ще връчи мандата за ново правителство. А около обяд от „Продължаваме Промяната” ще представят структурата и състава на  предлагания от тях Министерски съвет.

„Тръгваме амбицирани и с добро чувство. Тя не е естествена коалиция. Минахме три пъти през избори, за да стигнем дотук, и беше много важно това, което направихме първата седмица, абсолютно публично, пред всички граждани беше да се стиковат политиките“, посочи Асен Василев.

По-късно тази вечер споразумението ще бъде публикувано.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.1 ° C
5.6 °
4.8 °
90 %
1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
8 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...