fbpx
More

  КПКОНПИ започва проверка на данъчните декларации на Делян Пеевски

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество започва проверки по „Пандора пейпърс”, съобщават от институцията.

  Отправено е официално запитване до Международния консорциум на разследващите журналисти, с молба да бъде предоставена допълнителна информация за българите, установени в разследването, като и за свързаните с тях фирми. 

  Делян Пеевски отрече разкритията в „Пандора пейпърс“ | NewsONE

  Възложен е анализ на всички декларации за имущество и интереси  – встъпителни, ежегодни и финални, подадени от Делян Пеевски като народен представител, за периода от 2013 г. до настоящия момент. Предмет на анализа е сравнение на декларирани обстоятелства относно участие в търговски дружества и в техни органи на управление, с информацията, публикувана от bird.bg и преценка за наличие на несъответствие между декларациите и действителното имущество. Такъв анализ ще бъде възложен и при публикуване на допълнителна информация относно лица, заемащи висши публични длъжности, както и при получаване на такава, в резултат на отправеното запитване до Международния консорциум на разследващите журналисти. 

  Ще бъде извършено сравнение и с данни за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на международния обмен.

  Делян Пеевски е един от българите в „Пандора пейпърс“ | NewsONE

  При установено несъответствие, следва решение за пълна имуществена проверка, като и действия от компетентността на дирекция „Противодействие на корупцията“.