2.12.2022 | петък | 00:46

КПКОНПИ прати на спецпрокуратурата имуществените декларации на Кирил Петков

Публикувано:

Сподели поста:

Антикорупционната комисия е изпратила днес до Специализираната прокуратура заверени копия от подадените декларации за имущество и интереси от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката. Това съобщават от КПКОНПИ.

От там посочват, че на 23 ноември 2021 г. в Комисията е постъпило писмо от прокурор от спецпрокуратурата, с което се изискват копия от въпросните документи, а днес те са предоставени.

Според закона, пред КПКОНПИ се подават само декларации за имущество и интереси. Комисията не приема и не съхранява декларации за несъвместимост. Те се подават пред органа по избора или назначението – в случая, пред президента на Република България.

Удължават срока за проверка на гражданството на Кирил Петков | NewsONE

По-рано днес от спецпрокуратурата информираха, че проверката срещу бившия служебен министър и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков, образувана на 24 август, е удължена и ще приключи до 15 декември.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.6 ° C
2.8 °
0.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
чт
2 °
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху