fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:05

КПКОНПИ: Проверката е по сигнал, а не за да уроним престижа и името на Кацаров

Оттам твърдят, че установените нарушения нямат нищо общо с президента Румен Радев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След участието на бившия служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на една от националните телевизии, антикорупционната комисия му отговори, че те работят по сигнал, практика, която е уредена в Закона. От КПКОНПИ коментират, че твърдението на Кацаров, че “казусът с тестовете за ученици са удобен повод за уронване на престижа и името му” е лишено от основание.

Стойчо Кацаров: Атакуват ме заради детската болница | NewsONE

От Комисията поясняват, че така е процедирано и по проверка, възложена от прокуратурата и започнала по сигнали на самия Стойчо Кацаров, свързани с дейността на министрите Кирил Ананиев и Костадин Ангелов, по повод строителството на детската болница. От тях, в хода на тази проверка, по същия начин са снемани обяснения и всички материали са изпратени на възложилия проверката прокурор.

“Проверените процедури и установените нарушения нямат нищо общо с президента Румен Радев, който, според бившия министър на здравеопазването, е “целта на атаката”, категорични са оттам.

Според тях това твърдение на г-н Кацаров е повече от голословно и очевидно цели отклоняване на общественото внимание в посока, която няма нищо общо с резултатите от проверката по реда на ЗПКОНПИ и с личната отговорност на възложителя на доставките на тестове.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img