fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:05:10
петък | 27.05.2022 | 19:05:10
28.8 C
София

КПКОНПИ даде на прокуратурата кмета на район „Красно село“ Росина Станиславова

По време на проверката е установено, че тя е назначила себе си за ръководител на проект, както и за това, че е сключила трудов договор с дъщеря си

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Антикорупционната комисия изпрати на прокуратурата всички материали, касаещи извършена проверка в столичната община “Красно село”, поради наличие на данни за извършени корупционни престъпления.

По време на проверката е установено, че при кмета Росина Станиславова има конфликт на интереси – тя назначила себе си за ръководител на проект, както и за това, че е сключила трудов договор с дъщеря си, докато е била ръководител на проект, финансиран с европейски средства. Към настоящия момент Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и предстои произнасяне на съда.

Хронологията:

На 2 декември 2021 г. служителите на дирекция “Противодействие на корупцията” са извършили проверка на място по сигнали на граждани и по медийни публикации. Изискани са документи, снети са обяснения от длъжностни лица, включително и такива, заемащи висши публични длъжности.

След анализ на документите и получената информация, са установени данни за извършени закононарушения при изпълнението на строително-ремонтни дейности и доставка на материални активи, с възложител Столична община – район “Красно село”.

Установени са и незаконосъобразни действия на общинската администрация, изразяващи се в умишлено забавяне на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество и разходване на публични средства, извършване на фиктивни назначения на служители по оперативни програми и проекти, с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук