fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:28:35
петък | 27.05.2022 | 03:28:35
17.8 C
София

Ковачевски: Все още няма взаимно приемливо решение в преговорите с България

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В момента се водят разговори, но все още няма взаимно приемливо решение в преговорите с България. Това каза премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, в отговор на въпрос дали има възможност до юни да бъде вдигнато ветото на България за старта на преговори на страната за членство в ЕС.

По думите му РСМ има нужда от бързо, но не прибързано решение. 

“Външните министерства на двете страни работят по политически въпроси. Тези политически въпроси се обсъждат на срещи в съответствие със стандартите на международните отношения. В момента работим по обмен на идеи по отворени политически въпроси и щом има документ или решение, което е приемливо и за двете страни, то ще бъде съобщено на институциите в България в съответствие с техните законови процедури, както и у нас, в  съответствие с нашите разпоредби и нашите закони”, каза премиерът Ковачевски, цитиран от БТА.

Той подчерта, че няма тайни преговори и разговори по този въпрос и че всичко, което се обсъжда, вече е известно, отношенията с България се основават на искрена комуникация между двете правителства и между двамата премиери.

“Работните групи вече работят с конкретни резултати в областта на икономиката, инфраструктурата, образованието, културата и европейската интеграция. Вече подписахме редица меморандуми въз основа на работата на тези работни групи и имаме конкретни стъпки в различни области”, каза Ковачевски.

Що се отнася до информацията, че има лица, които работят в държавни институции и които на практика са работили срещу постигне на споразумение между Република България и Република Северна Македония, Ковачевски уточни, че с министъра на външните работи Османи са имали информация още от първия ден, но това е класифицирана информация и Министерството на външните работи я е придвижило към съответните служби.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук