fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:50

Костадинов с ултиматум към управляващите: Даваме ви 14 дни, за да вземате решение за „зеления сертификат“

Той изрази увереност, че те ще спечелят "битката за правда и свобода"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Възраждане” ще даде 10-14 дни време на управляващите да вземат решение за “зеления сертификат”. Такъв ултиматум постави лидерът на партията Костадин Костадинов, който направи живо включване в социалната мрежа.

Той заяви, че ще настояват документът да бъде премахнат и ако някой си мисли, че ще се откажат от тази борба, значи не познава нито него, нито партията.

„Ако управляващите откажат да се съобразят, ще има нов протест. А на него, аз ви гарантирам, че ще влезем не само в Народното събрание, но и в Министерския съвет, ако се наложи”, заплаши Костадинов. 

Той припомни, че по време на протеста в сряда министър-председателят Кирил Петков е заявил, че в петък, ако тестът му е отрицателен, ще покани представители на протестиращите, сиреч на “Възраждане”, да започнат разговори.

“Оттам насетне на тези разговори ние ще дадем 10, 12, 14 дни срок, в който да се създаде работна група и тя да излезе с решение”, посочи  Костадинов.

Според него няма нужда от “голямо мъдруване”.

“В рамките на 10-14 дни да се излезе с окончателно решение, което да бъде за премахването на “зеления сертификат” или за запазването му”, призова Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” коментира, че истинската причина за въвеждането на здравния документ у нас е с цел хората да бъдат принудени да се ваксинират. Той смята, че това е предпоследната крачка преди въвеждането на задължителната ваксинация. Според него ваксинацията може да стане задължителна не само за възрастните, но и за децата. 

“И оттам насетне – бустери през няколко месеца”, каза Костадинов.

Той подигравателно коментира нападението на протестиращи над журналисти от bTV. Лидерът на „Възраждане“ заяви, че ще отдели 1,50 лв., за да възстанови скъсаният ветробран и попита защо хората не вярват на медиите. Костадинов повтори, че медиите са едностранни и те казват това, което им се казва, и не отразяват обективната реалност, те са пристрастни и зависими и заради това се намираме на 112 място по свобода на словото.

“Ние трябваше със сила да получим правото да бъдем отразявани”, каза той.

Костадинов беше категоричен, че те ще продължат да се борят за правдата, свободата и истината и е убеден, че те ще победят.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img