Лидерът на “Възраждане” обяви Кирил Петков и неговото правителство за заплаха номер едно за Националната сигурност. Костадин Костадинов коментира актуалните политически теми и скандали в ефира на предаването Патарински LIVE по NewsOne.

Костадинов е убеден, че колкото по-скоро се проведат предсрочни избори, толкова по-добре ще е за държавата. 

“Категорично отиваме към нови избори, защото това е единственият начин да се излезе от тази политическа криза. Този парламент доказа себе си като един от най-продажните в новата българска история. Видяхме странни покупко-продажби на депутати. Нещо, което девалвира не само българския парламент, но и българската държавност в очите на хората. Единственият начин да се върне доверието, ако въобще до някаква степен може да се върне доверието на българите в държавата и държавните институции, е да се отиде на нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре”, заяви той. 

“Това е предателство, което не е прецедент в българската история. Такива предатели и такива предателства е имало, има и за съжаление ще продължава да има. Имам една много хубава книга, която се казва “Предатели и черни предателства в българската история”. Тя не е много дебела, защото в нея са отбелязани основните национални предателства в нашата история, но там са отбелязани няколко десетки такива. Има и много тежки случаи, така че това тук е един от симптомите за това, колко е болна българската политическа, парламентарна и държавна система и колко е нужно, както ние от “Възраждане” казваме, едно тотално преосноваване на държавата”, каза лидерът на “Възраждане”, като визира депутатите, напуснали парламентарната група на ИТН. 

Костадин Костадинов говори и за решението на правителството да експулсира 70 руски депутата, както и за липсата на управляващо мнозинство в Народното събрание.  

“Никаква демокрация няма тук, виждате, че в момента демокрацията показва, че правителството няма мнозинство, но това не му пречи да обяснява как то е единствено, може да управлява държавата т.с. тук говорим за правителство на малцинството, а това което е известно като управление на малцинството, се нарича олигархия – когато няколко човека си присвояват правото да говорят от името на всички останали, без да се са явили на избори и без да имат правото на народа. Така, че говорим не за демокрация, а за една пълна деградация на държавата и за едно унищожаване на българския държавен организъм. Още повече, че дори и за слепците е видно, че ние, българите не управляваме държавата, а американският посланик. И за да е пълен парадоксът, докато американският посланик командва държавата, български политици, като Христо Иванов звънят на френската посланичка, за да консултират с нея българската външна и вътрешна политика, а накрая гоним руски дипломати”, възмути се той.  

Костадинов разказа, че партия “Възраждане” е отправила въпрос към Кирил Петков, защо след като се търси балансирано съотношение на руски с български дипломати, не предприемем процедура по изгонване и на американски дипломати. 

“Ние вчера зададохме един такъв въпрос на лицето Кирил Петков, който все още изпълнява длъжността министър-председател. Ако този довод е основателно, защо тогава не предприемем действия за изгонване и на американски дипломати, чиито брой е 107, малко по-малко от тези на руснаците – руснаците по думите на Петков са 113 човека, като тук влиза и техническият персонал – влизат готвачи, сервитьори, чистачки, фризьорки, секретарки и т.н. Съответно броят на американците също е доста по-голям от българите. Защо не се предприемат действия? Отговор не получихме”, каза Костадин Костадинов. 

“Няма нужда да коментираме действията на Кирил Петков. Той показа, че е опасен за българската Национална сигурност. В момента Кирил Петков и неговото правителство са заплаха номер едно за българската национална сигурност и неговите имат само и единствено две възможни обяснения. Или нашият министър-председател не се чувства добре и поради тази причина, трябва да се постави под запрещение и да се задейства процедура по неговото освидетелстване, за да не причинява щети и вреди, както на себе си, така и на околните, или взема решения под чужд натиск, и чужди разпореждания”, заяви той.

Целия разговор на журналиста Димитър Патарински с лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов гледайте във видеото.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here