30.11.2022 | сряда | 01:51

Костадин Костадинов: Ще бъдем конструктивна опозиция в парламента

Публикувано:

Сподели поста:

Позицията на ПП „Възраждане“ в 47-ия парламент ще е конструктивна. Това заяви пред БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Ще работим за българските национални интереси и за изпълнението на целите, които сме заявили в нашата програма и които защитавахме по време на предизборната програма и заради които ние сме в Народното събрание“, заяви Костадин Костадинов.

Попитан дали би подкрепил някоя от секторните политики, обсъждани в момента от „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, той каза, че е съгласен с отпадането на търговския статут на болниците. Друг приоритет за „Възраждане“ е демографската политика, тъй като България се стопява с изключително бързи темпове. „Като народ ние сме заплашени от заличаване“, каза той.

Костадинов подчерта, че в момента „Възраждане“ има 13 депутати в парламента и никога повече властта няма да има комфорта да управлява, налагайки правила, които отнемат свободата ни. „Възраждане“ има амбицията да управлява. Крайно време е България да бъде управлявана единствено и само от своите граждани, а не от чужди посолства, изтъкна той.

Според него направените по време на разговорите между партиите заявки за политики не съвпадат с интересите на „Възраждане“. По тази причина едва ли партията би подкрепила едно бъдещо коалиционно правителство.

По думите му първото нещо, за което „Възраждане“ ще настоява, е за пълно възстановяване на нормалния живот – отмяна на ограниченията, премахване на дискриминационния зелен сертификат, връщане на всички деца в училище и премахване на всички санкции, които сполетяха неправомерно българските предприемачи.

Костадин Костадинов е категоричен, че от „Възраждане“ ще мотивират и организират народното недоволство в случай, че в страната ни не се премахнат всякакви ограничения.

„Моите деца в момента не ходят на училище заради приумици и прищявки на хора, които се разпореждат като богове с нашата съдба. Ние не сме крепостни селяни, не сме роби, не сме зависими от своите господари. Ние сме свободни хора“, изтъкна той.

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...