3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:32:24
3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:32:24

Костадин Костадинов: Ще бъдем конструктивна опозиция в парламента

Според него направените по време на разговорите между партиите заявки за политики не съвпадат с интересите на "Възраждане"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Позицията на ПП “Възраждане” в 47-ия парламент ще е конструктивна. Това заяви пред БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Ще работим за българските национални интереси и за изпълнението на целите, които сме заявили в нашата програма и които защитавахме по време на предизборната програма и заради които ние сме в Народното събрание“, заяви Костадин Костадинов.

Попитан дали би подкрепил някоя от секторните политики, обсъждани в момента от “Продължаваме промяната”, БСП, “Демократична България” и “Има такъв народ”, той каза, че е съгласен с отпадането на търговския статут на болниците. Друг приоритет за “Възраждане” е демографската политика, тъй като България се стопява с изключително бързи темпове. “Като народ ние сме заплашени от заличаване”, каза той.

Костадинов подчерта, че в момента “Възраждане” има 13 депутати в парламента и никога повече властта няма да има комфорта да управлява, налагайки правила, които отнемат свободата ни. “Възраждане” има амбицията да управлява. Крайно време е България да бъде управлявана единствено и само от своите граждани, а не от чужди посолства, изтъкна той.

Според него направените по време на разговорите между партиите заявки за политики не съвпадат с интересите на “Възраждане”. По тази причина едва ли партията би подкрепила едно бъдещо коалиционно правителство.

По думите му първото нещо, за което “Възраждане” ще настоява, е за пълно възстановяване на нормалния живот – отмяна на ограниченията, премахване на дискриминационния зелен сертификат, връщане на всички деца в училище и премахване на всички санкции, които сполетяха неправомерно българските предприемачи.

Костадин Костадинов е категоричен, че от “Възраждане” ще мотивират и организират народното недоволство в случай, че в страната ни не се премахнат всякакви ограничения.

“Моите деца в момента не ходят на училище заради приумици и прищявки на хора, които се разпореждат като богове с нашата съдба. Ние не сме крепостни селяни, не сме роби, не сме зависими от своите господари. Ние сме свободни хора”, изтъкна той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук