Костадин Костадинов пред newsONE: Нашата цел е да управляваме

Бордът не бива да пада, но еврото е пагубно за нас

0
218

Този парламент е дискредитиран и трябва максимално бързо да се разпусне и да отидем към нови избори – това заяви в Коментарното студио на NewsOne TV лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. В разговор с водещия Владимир Таков той очерта червените линии, които партията му няма да прекрачи, когато поеме управлението на държавата – отказът от българската валута и приемане на еврото, продължаване подкрепата на антируските санкции, защото са вредни за нас, както и падането на валутния борд, от когото в момента имаме голяма полза.

“Българският лев в момента е една от най-стабилните валути в света, благодарение именно но Валутния борд, но ако го подкрепим с още активи на БНД и си върнем 27-те тона злато, депозирано в Bank of England, той ще закрепи още повече своите позиции”, категоричен е Костадинов. “България има нужда от силна, работеща икономика, която да гарантира нашата независимост, а не да приемаме чужда валута, която да създава лъжливо чувство за стабилност”, допълни лидерът на  „Възраждане“.

Ние искаме да възродим  Трета Българска Република и нямаме право на грешки, очерта главната си политическа цел той, като допълни, че стремежът  на партията му е не да изгрее за кратко като фойерверк, а бавно, полека, но сигурно да върви напред. Затова на „Възраждане“ му трябват образовани и мислещи симпатизанти, а не такива, които за кратко се впечатляват от новите идеи, но нямат траен и дълбоко мотивиран интерес.

Трябва да се тръгне веднага към избори, защото няма време за губене. „Продължаваме промяната“ само удължава стоенето си във властта и опитът им да забавят процедурата по консултациите при Президента и раздаването на мандатите за правителство в рамките на 47-то НС е с цел да се сдобият с още подкрепящи ги, разкри схемата Костадинов. Той разкритикува и работата по Плана за възстановяване и развитие на управляващите, като каза, че със само четири приети закона по него, на практика нищо не е направено.

„Възраждане“ е категорично против хартиените бюлетини, но държи да се броят хартиените отрязъци при машинното гласуване, за да няма съмнения за манипулации на вота. 

В студиото на NewsONE TV Костадин Костадинов коментира още състоянието на политическия живот като го нарече  „разлагащ се организъм“, а моралът и лоялността в българската политика охарактеризира в стил „уестърн“ като „стреляне в гръб, направо в тила“. Като такъв определи и поведението на напусналата партията им Елена Гунчева, но ударът не бил фатален, каза лидерът на „Възраждане“ и допълни, че гаранция никъде няма, но  старите членове на партията не я предават.

Костадин Костадинов коментира и приписваното му спонсориране от Русия с познатата фраза : „Крадецът вика: Дръжте крадеца!“, като допълни, че тези нападки идвали от среди близки до „Америка за България“, които се „консултирали“ с организацията за всяка своя крачка.

За  това  дали и кой иска да го смени като лидер на “Възраждане“, както и какво каза по други горещи теми – гледайте гостуването му в Коментарното студио на NewsONE TV.