„Това, което говори в момента пред милиони българи министърката на външните работи относно предателската политика на Кирил Петков към Македония, представлява пряко и публично доказателство за извършена държавна измяна!

Това заяви в профила си във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Въпросът сега не е дали да уволним правителството – това е ясно, че трябва да се случи следващата седмица. Въпросът сега е кога ще бъде повдигнато обвинение към министър-председателя,“ попита Костадинов.

По време на изслушването Теодора Генчовска заяви, че през април външнополитическият съветник на премиера Кирил Петков е изпратил предложение за ревизиране на рамковата позиция на България. В него липсвала позицията ни за езика, а европейските гаранции за изпълнение на договора за добросъседство ставали несъстоятелни. Министерството на външните работи е отхвърлило този документ като погрешен. Междувременно е отчетена и повишена активност в международен план, предаде БНТ.

“Основният проблем от тази ситуация е, че докато МВнР се опитва да преговаря, от другата страна се е създавало впечатление, че България може да се съгласи на по-малко, че МВнР не е важно и няма смисъл да се преговаря с него,” каза Генчовска.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here