fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:41:24
събота | 28.05.2022 | 01:41:24
21.1 C
София

Костадин Костадинов: Българските управляващи се огъват пред външния министър на една чужда държава

Лидерът на „Възраждане“ коментира, че в Украйна се извършват военни престъпления безспорно и от двете страни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вчера видях как българските управляващи се огъват пред външния министър на една чужда държава, коментира председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна.

Вчера депутатите от парламентарната комисия по външна политика се срещнаха с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на работно посещение у нас.

„Ако искаме тук да се дава помощ на Украйна, очакваме да видим същото и по отношение на Ирак,“ коментира Костадинов.

Той посочи, че в момента се води война в Ирак, където, по думите му, “Турция нахлу в неделя вечерта по начина, по който Русия нахлу в Украйна”.

Костадинов коментира, че в Украйна се извършват военни престъпления безспорно и от двете страни, защото е война и, за съжаление, на война всички правят едно и също, ако искат да спечелят, а и двете страни искат да спечелят. Само че в нашите медии и от страна на българските управляващи се дава само една- единствена гледна точка – тази за Украйна, допълни той.

Вчера беше поставен въпросът за автономия на българите в Украйна, посочи лидерът на “Възраждане”. По думите му това е било изтълкувано от някои от българските народни представители като руска пропаганда, предаде БТА.

“Не знам как още някой не се е сетил, че съществуването на България може да се изтълкува като руска пропаганда, според същите тези верни слуги на евроатлантизма в България”, коментира той.

С оглед на пламенните слова за предоставяне на военна помощ за Украйна от страна на представителите на “Демократична България”, ние от “Възраждане” ще подкрепим това тяхно предложение, но при едно условие – ако тази военна помощ бъде занесена в Украйна от парламентарната им група, а техните народни представители се включат като доброволци, за да помагат там, заяви Костадин Костадинов.

Според него по този начин ще се решат два много сериозни външно- и вътрешнополитически проблема на България и на Украйна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук