fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:49

Костадин Ангелов: Зелен сертификат след първата доза е глупост

"Властите заблуждават хората, че са защитени", смята той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Издаването на сертификат за ваксинация след поставяне на първа доза от двудозовите ваксини е глупост, каза пред bTV бившият министър на здравеопазването в последното правителство на ГЕРБ Костадин Ангелов.

Той смята, че по този начин властите заблуждават хората, че са предпазени от заразяване, а това от медицинска гледна точка не е вярно и може да има загинали заради “глупави управленски решения”.

Ангелов уточни, че според кратката характеристика на ваксините, имунитет се изгражда 14 дни след поставяне на втората доза от ваксините и освен това е нарушение на европейските регламенти.

Бившият здравен министър каза още, че сертификатът е трябвало да бъде въведен с гратисен период и още през лятото правителството е трябвало да предупреди населението, че това предстои.

По думите му служебният кабинет е спрял процеса на имунизация, а здравният министър многократно е заявявал, че се съмнява във ваксините.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img