26.11.2022 | събота | 21:20

Костадин Ангелов: Зелен сертификат след първата доза е глупост

Публикувано:

Сподели поста:

Издаването на сертификат за ваксинация след поставяне на първа доза от двудозовите ваксини е глупост, каза пред bTV бившият министър на здравеопазването в последното правителство на ГЕРБ Костадин Ангелов.

Той смята, че по този начин властите заблуждават хората, че са предпазени от заразяване, а това от медицинска гледна точка не е вярно и може да има загинали заради „глупави управленски решения“.

Ангелов уточни, че според кратката характеристика на ваксините, имунитет се изгражда 14 дни след поставяне на втората доза от ваксините и освен това е нарушение на европейските регламенти.

Бившият здравен министър каза още, че сертификатът е трябвало да бъде въведен с гратисен период и още през лятото правителството е трябвало да предупреди населението, че това предстои.

По думите му служебният кабинет е спрял процеса на имунизация, а здравният министър многократно е заявявал, че се съмнява във ваксините.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
3 ° C
4.8 °
1.8 °
80 %
1.5kmh
96 %
сб
3 °
нд
5 °
пн
4 °
вт
6 °
ср
6 °

Прочети още

Румен Радев: Необходими са решителни действия на световната общност в отговор на растящата продоволствена криза

Президентът Румен Радев участва в международната конференция за хуманитарната програма “Зърно от Украйна Необходими са решителни, колективни усилия на...

Задържаха за 72 часа адвокат за извършена имотна измама

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка за извършена измама. На 17.11.2022 г. в гр. София, с...

Обвиняемите за подкуп полицейски служители остават в ареста

Днес, 26.11.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мерки за неотклонение „задържане...

БСП се включи в Общобългарския поход за мир – срещу изпращане на оръжие за Украйна

Социалисти от цялата страна защитиха своята позиция за мирно решаване на конфликта в Украйна Социалисти от цялата страна -...