fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:10

Косово забрани излъчването на руски канали

Решението е било взето с цел да се предотврати пропагандата (от Русия) и да се защити обществената сигурност в Косово

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Независимата комисия за медии на Косово (КПМ) наложи временно изключване на всички телевизионни канали от Русия през косовските телевизионни платформи и поиска от медиите да внимават за дезинформации и фалшиви новини във връзка със ситуацията в Украйна след руското нахлуване в тази държава, информира МИА.

Чрез своята страница във Фейсбук регулаторният орган на Косово за медиите съобщи, че решението е било взето с цел да се предотврати пропагандата (от Русия) и да се защити обществената сигурност в Република Косово.

Косовският регулатор заяви, че решението няма за цел да задуши свободата на словото и свободата на медиите, а само да спре руската пропаганда чрез медиите след нахлуването, което Руската федерация  извърши в Украйна, предаде БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here