30.11.2022 | сряда | 02:18

Корнелия Нинова: Живеем като в гангстерски филм – гонки и стрелби

Публикувано:

Сподели поста:

Настояваме още днес да се гледа законът на БСП срещу мигранти.

И днес сме свидетели на гонка между полиция и мигранти. В последните дни живеем като в гангстерски филм – гонки, стрелби. Да припомня, че в Бургас загинаха двама полицаи. Един беше застрелян на границата. Вчера – един тежко ранен. Днес отново преследване между полиция и мигранти в центъра на държавата, не в пограничните райони. Хората в пограничните райони живеят в абсолютен страх и всички призовават институциите да вземат мерки. Искаме парламентът да поеме своята отговорност в решаването на този проблем. А тя е – да промени Наказателния кодекс и да завиши наказанията за такива, които превеждат мигранти, които способстват за тяхното придвижване на територията на страната.

Информирам ви, че на 8 ноември ние от „БСП за България“ сме внесли такъв законопроект, в който повишаваме наказанието за лишаване от свобода на 20 години, глобите – многократно, отнемане на цялото имущество на такива хора, без да се издават условни присъди, без да се търсят лесните начини за заобикаляне на закона и такива хора бързо да се отървават от правосъдие. В момента цари пълно безвластие и безнаказаност.

Днес сме 23 ноември, минали са 15 дни от внасянето на този законопроект. Поставих въпроса на председателски съвет. Проверихме, днес има правна комисия. Отново този законопроект не е внесен в дневния ред на правна комисия. Това е абсурд. Всички излизаме тук, констатираме проблемите, тюхкаме се, вайкаме се колко е страшно и Народното събрание не предприема никакви мерки. При внесен законопроект – ясно разписан, съгласуван с институциите, които имат отношение и знаят как да се реши този проблем.

Г-н председател, обръщам се към Вас: Моля да се намесите. Г-н Чолаков, моля да се намесите и днес да бъде променен дневният ред на правна комисия и да бъде включена тази точка като първа точка в дневния ред. Иначе ще стоим, ще гледаме поредния случай и без никакви мерки от страна на Народното събрание ще носим ние отговорността. Защото всички в момента я хвърлят върху нас и казват, че е лошо законодателството, ниските са наказанията, Народното събрание трябва да повиши наказанията. Ето ви повод. Ние от „БСП за България“ реагирахме на първия случай, внесохме необходимите поправки и до ден днешен те седят още на нечие бюро и няма никакво движение. Настояваме, г-н Чолаков, да си промените дневния ред на правна комисия и да внесете на първо четене поправките в Наказателния кодекс, предложение от „БСП за България“.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...