fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:55

Корнелия Нинова: Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения. Това написа в личния си “фейсбук” профил, лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя беше провокирана от пресконференция, дадена по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На нея той заяви, че е готов да управлява с всяка партия, която го подкрепи. Той предложи и 6 законопроекта, като един от тях включва пълна диверсификация, скъсване с “Газпром”, въвеждане на таван на горивата и др.

”Всичко това е, за да се хареса  на началниците, та дано се препере. С цената на държава и народ, но да се върне във властта. И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията. Това виц ли е или ще бъде открит урок как се краде”, каза Нинова в отговор на лидера на опозицията.

Тя коментира, че “чисто новият” Борисов днес се е държал сякаш не е управлявал в последните 12 години, предлага няколко закона, за да спре кризата с газа и цените на горивата. Във връзка с това Нинова отправи няколко въпроса към Борисов.

“Първият въпрос: откъде ще вземе газ, на колко по-висока цена, по коя тръба и с колко пари ще компенсира индустрията и домакинствата? Не знае и не казва”, пише тя.

В поста си тя коментира, че всепризнатият ядрен специалист Борисов иска 100% диверсификация на ядреното гориво за АЕЦ “Козлодуй”. 

“Втори въпрос: Какво казва Агенцията по ядрено регулиране? Защото тя се произнесе, че това е невъзможно и опасно сега. Това за Борисов не е важно”, коментира Нинова. 

И продължава: “И накрая, той агитира за нови 8 самолета F-16. Трети въпрос: защо не почака поне да дойдат онези първите, които купи на чертежи”, попита лидерът на БСП.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img