fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:52:50
неделя | 29.05.2022 | 01:52:50
16.8 C
София

Корнелия Нинова: В новия борд на “Кинтекс” има само професионалисти

В борда няма нито една партийна фигура

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова съобщи пред медиите, че в новия борд на директорите на “Кинтекс” има само професионалисти. В борда няма нито една партийна фигура, предаде БТА.

Тя сподели, че причината да нареди смяна на ръководството на държавното оръжейно предприятие е доклад на Инспектората на министерството.

“Позоваваме се не на медийни публикации, слухове, а само на официални документи, на оторизирани органи да правят проверки”, допълни Нинова преди заседание на ресорната парламентарната комисия.

По думите й Инспекторатът е констатирал наличие на конфликт на интереси, като директорът на “Кинтекс” е бил едновременно такъв на държавното дружество и частна фирма, която се занима със същата дейност. Тя съобщи, че Инспекторатът е открил и други нарушения, като е препоръчал тези констатации да се препратят към Прокуратурата и на Агенцията за държавна финансова инспекция, което Нинова е изпълнила.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук