fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:56

Корнелия Нинова: Спасяваме икономиката с четири действия

Според нея стратегическата политика за икономиката е Планът за възстановяване и устойчивост

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министърът на икономиката Корнелия Нинова обяви, че икономиката ще бъде спасена с четири действия.

“Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите”, посочи тя на среща с актива на БСП в Благоевград, където представи икономическите параметри на Бюджет 2022.

“Средносрочните действия са заложени в бюджета. Те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2.9% на 5.8% от БВП и ръст на доходите, което ще увеличи потреблението”, добави още Нинова.

Тя уточни, че стратегическата политика за икономиката е Планът за възстановяване и устойчивост.

“Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4.8% ръст на БВП”, коментира министърът.

Нинова подчерта, че засилването на ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП.

“ГЕРБ считаха това за социалистическа отживелица. Времето показа колко сме били прави”, заяви още тя.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img