fbpx
More

    Корнелия Нинова: Опонентите на Радев в президентската битка изобщо не са за подценяване

    Румен Радев е кандидатът за президент, когото БСП подкрепя. Това каза в ефира на БНТ лидерът на партията Корнелия Нинова. Втората кампания ще е по-трудна. Проф. Герджиков и Лозан Панов не са за подценяване като личности, като авторитет. По думите й в първата кампания Радев е в по-голяма степен безалтернативен.

    “Работим по план за първите 100 дни и подготовка за бюджета за 2022 г. Отсега настояваме да започнем разговори по тези въпроси, защото най-големият проблем са цените. Този въпрос може да бъде решен само с парламентарни дейности. Отсега сме готови да седнем на диалог за намаляване на ДДС на енергоносителите”, каза Нинова.

    Тя добави, че сега е моментът за разговори за икономиката, социалната сфера и здравеопазването.

    „Задължително трябва да направим правителство, защото кризата е ужасяваща“, подчерта тя. Стана ясно още, че на този етап БСП няма да подпише споразумение с партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото не знаели под какво полагат подписите си, тъй като те все още нямали разписана програма. Нинова заяви, че са склонни да се договорят, но след като минат изборите и се види разпределението на политическите сили.