fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:32:42
четвъртък | 26.05.2022 | 04:32:42
16.7 C
София

Корнелия Нинова разговаря с еврокомисаря Тиери Бретон за проблемите пред българските фирми

Двамата обсъдиха възможността държавите членки на ЕС да се обединят и закупят заедно  количества газ, за да се постигне по-ниска цена

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вицепремиерът Корнелия Нинова разговоря с еврокомисаря по за вътрешния пазар Тиери Бретон по негово искане. Двамата обсъдиха предизвикателствата пред българската икономика и индустрия след спирането на доставките на газ за България, както и бъдещето на ядрената енергетика и зелената сделка.

Вицепремиерът Нинова го запозна с трудностите, пред които са изправени близо 30000 български фирми и опасността от фалити. Тя изрази загриженост за българските работни места, инфлацията, доходите и бедността.

Двамата обсъдиха възможността държавите членки на ЕС да се обединят и закупят заедно  количества газ, за да се постигне по-ниска цена, както и данъчни облекчения чрез намаляване на ДДС и акциз.  

Нинова представи искането на българската индустрия за таван на цената на газа и покриване на разликата от държавата. Еврокомисарят увери, че България не е сама и заедно ще се търсят възможните алтернативи  и информира вицепремиера, че на 18.05 в Брюксел ще се обсъжда стратегия за действие.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук