5.12.2022 | понеделник | 04:23

Корнелия Нинова: Прегледахме споразумението, имаме забележки

Публикувано:

Сподели поста:

БСП има забележки към част от съдържанието в коалиционното споразумение, което е получила късно снощи от „Продължаваме промяната“. Това заяви председателят в оставка на левицата Корнелия Нинова, непосредствено след консултациите с президента Румен Радев.

Тя каза, че разговорът с държавния глава е преминал добре, а основна теми са били бюджетът за следващата година и бързото съставяне на правителство.

Снимка: Пресцентър БСП

Нинова обясни, че до тази вечер партията ще е ангажирана с изчистване на спорните моменти в документа, а темата за конкретни постове в новия кабинет ще се коментира едва след това.

„В споразумението има структура на кабинет, министерства и ресори. Но сме изненадани от идеята за министерство на държавните предприятия. Това е абсурд, странно, да не кажа смешно. Такова нещо не фигурира и в самия документ за коалиция. Там пише, че ще има министерство на икономиката и индустрията“, обясни тя.

Снимка: Пресслужба на държавния глава

Нинова допълни, че докато всичко не е окончателно, БСП няма да коментира никакви имена в бъдещата коалиционна конфигурация.

„Първо – коалиционно политическо споразумение. Утре гледаме структурата на Министерски съвет пред Националния съвет на БСП. Доволни сме, че с партньорите договорихме дефицита да се повиши от 2.6% на 4%. Сериозният разговор е за бюджета. За това говорихме и с президента“, обясни лидерът на социалистите.

Нинова допълни, че програмата на бъдещата коалиция предвижда политики за пълен мандат от 4 години, а оценка за работата на служебното правителство БСП ще даде чрез Националния съвет на партията.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
предимно облачно
3.5 ° C
4 °
2.8 °
95 %
4.1kmh
75 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
8 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...