fbpx
More

  Корнелия Нинова: Повишаваме заплатите във фабриката за млечни продукти във Видин

  Новото ръководство на компанията сме в напреднали разговори с японска компания за инвестиция във високотехнологична научно-изследователска лаборатория в София

  Корнелия Нинова посети фабриката за млечни продукти във Видин. Компанията е 100 % държавна. Ръководството на предприятието я запозна с производствения процес и проблемите, пред които са изправени. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

  “България се гордее с киселото мляко и сирене, които са познати и търсени продукти в много страни. Ще направим всичко по силите си да подкрепим родното производство”, заяви Нинова. 

  Тя се ангажира във фабриката да се закупи нова машина за разфасоване на продуктите и да се повишат заплатите на работниците.

  “Заедно с новото ръководство на компанията сме в напреднали разговори с японската компания “Мейджи” за инвестиция във високотехнологична научно-изследователска лаборатория в София, както и за разширяване на азиатските пазари на българското кисело мляко”, разясни вицепремиерът.