fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:16:02
събота | 28.05.2022 | 00:16:02
21.1 C
София

Корнелия Нинова потвърди, че ще напусне коалицията, ако правителството изпрати военна помощ за Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова потвърди позицията си, че ще напусне коалицията, ако се приеме решение България да предостави военна помощ на Украйна. Според нея по-голямата част от българите са против това.

“Предпочитам на днешния ден да не говорим за оръжие. Говорим ми се за хляб, за доходи, за цени. В Деня на труда на притеснените хора – за ниските им доходи и заплати. Нека поне днес да го посветим на тях. Не мисля, че е лидерство да вървиш срещу народа си, а да го водиш в една посока към това, което той иска. Нямаше човек, до който да се докосна и да не ми каже: “Дръжте здраво за оръжията, не искаме да се изпращат оръжия и не искаме да ни въвличат във войната, искаме мир! Ние изразяваме тяхното мнение,” каза Корнелия Нинова, предаде БНТ.

Искаме мир, работеща индустрия, работни места и достойни доходи. Ще продължим да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, подкрепа за българските заводи и земеделци.Това заяви лидерът на БСП по време на тържествата за Деня на труда в Кърджали.

„Искам да поздравя всички с Международния ден на труда и работническата солидарност 1 май. Хората на труда, физически и умствен, са истинските създатели на благата на България. Това са хората, които съзидават добро. Нека им отдадем заслужената благодарност за това, че са строителите на България. Те са и нашата първостепенна грижа.

Знаете колко трудности и колко кризи ни връхлетяха, но участието на Българската социалистическа партия в правителството е гарант за социалната държава, за защита на правата на трудещите се хора. В тези три изключително трудни месеци за нас успяхме, с общи усилия, да замразим тока за битовите потребители и семействата, да увеличим минималната заплата, да увеличим майчинството, да осигурим безплатни детски градини за децата,, да повишим ваучерите за храна от 80 на 200 лв. и с тях да могат да се плащат и битовите разходите, да помогнем на болниците в отдалечените места и да ги направим защитени.

Но инфлацията расте и това, което свършихме не е достатъчно. Ние трябва да продължим по този път на социалната политика в защита на трудовия човек. Защото все още има работещи бедни. Защото все още има хора, живеещи под прага на бедност. Нашият най-голям враг в момента е инфлацията и високите цени.

Общественият дебат е изместен. Може би обяснимо, войната е на фокуса на вниманието ни. Мнозина искат оръжия за украинците. Ние искаме хляб за българите. Ние искаме мир. Ние искаме работа за българските заводи, работни места за българските трудещи се, достойни доходи за тези хора, високи пенсии. Затова нашият път ще продължи. Ние ще продължим в правителството да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, подкрепа за българските заводи и фабрики – да могат да си плащат тока и новите цени на газа.

Подкрепа за българските земеделски производители, за да може българската плодородна земя да храни българския народ. Това е нашата мисия в правителството на Република България. И можете да разчитате, че ние ще продължаваме с тази политика – в защита на българската икономика и индустрия, българските работни места, българското земеделие и енергетика.

Днес мнозина поставят въпроса за лидерството. Да, тежки кризи ни удариха. Има нужда от лидери. Има нужда от национално отговорни политици. Някои виждат лидерството в това да тръгнеш срещу народа си. Да  го водиш в посока, в която той не иска. Ние не сме тези лидери. Ние разбираме лидерството по друг начин – тези, които сте ни избрали и сте ни упълномощили да управляваме, да защитаваме вас. Да защитаваме България. Да защитаваме българския национален интерес.

Да се грижим за благополучието на българския народ, за развитието на българската икономика. И за добруването на българския народ. Това сме ние, българските социалисти, и заставаме открито, с лицата си, с позициите си – искаме мир, а не война. Искаме сигурност за България. Искаме спокойствие във всеки български дом. Искаме добро бъдеще за децата си, спокойни старини за родителите си. Това сме ние – открити и честни пред целия български народ.

Искам на този ден още веднъж да поздравя тези, които с ръцете си, с ума си, със сърцето си творят България. Позволете ми да поздравя и мюсюлманите тук и в цяла България с празника, който им предстои, и да заявя, че заедно, в съгласие, българският народ имаме сили, имаме дух, имаме характер да се изправим пред всяка трудност, да я преодолеем и да вървим напред. Бъдете живи и здрави, бъдете сигурни и спокойни, че ще се грижим за вас и че заедно ще успеем!

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук