fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:36:08
петък | 27.05.2022 | 18:36:08
28.8 C
София

Корнелия Нинова отрече България да изнася оръжие за Украйна или Русия

По думите й, първите мъже в държавата не са спрели да говорят за оръжия на най-светлите християнски празници

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията, лидер на БСП, Корнелия Нинова отрече България да изнася оръжие за Украйна или Русия. “Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия”, коментира Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП във връзка с изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от днес.

По думите й, ако страната ни изнасяше оръжие, “едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям” и “едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия”. 

Нинова поставя на Борисов въпроса как се изнася оръжие неофициално, както и къде са товарителниците за Украйна. “Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна”, посочва тя.

“За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то сертификат за краен потребител. Покажи поне един за Украйна. Не можеш, защото няма такъв”, заявява Корнелия Нинова.

По думите й, първите мъже в държавата не са спрели да говорят за оръжия на най-светлите християнски празници.

“Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, бедност, данъци, акцизи. Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ”, коментира Нинова, цитирана от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук