fbpx
20.2 C
София
20 август 2022 | събота | 06:35

Корнелия Нинова: От първия ден на служебния кабинет се уволняват кадри на “БСП за България”

Следващата стъпка е да се уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на “Кинтекс”, заяви още лидерът на левицата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От първия ден на служебния кабинет се уволняват депутати от БСП. Това е показателно за поведението на президента, той иска да възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка е да се уволнят ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на “Кинтекс”. Това заяви лидерът на “БСП за България” Корнелия Нинова.

“През февруари установихме, че директорът на “Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също имат отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – “Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев“, заяви Нинова.

Според нея това се е случило под покровителството на Даниела Везиева. Тя беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година.

Относно енергетиката Нинова посочи, че решението е да бъдат подновени доставките на газ от “Газпром” и да започнат разговори за нов дългосрочен договор.

Председателят на БСП допълни, че изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката. На мнение е, че има проблеми с доставките на газ, но трябва да се разпита бившия министър Александър Николов или някой от ръководството на ИТН.

Според нея в момента България няма нужда от кризисен щаб и анализи, а от действия за възстановяване на преговорите с “Газпром”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img