fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:27

Корнелия Нинова от Бузлуджа: Румен Радев не беше прав, че правителството оставя държавата в хаос

БСП даде началото на предизборната си кампания

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Корнелия Нинова заяви, че не е бил прав президентът Румен Радев да обвинява правителството в оставка, че е оставило държавата в хаос. Това тя направи пред близо 20 хиляди симпатизанти на Бузлуджа. 

“Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса – онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се озлобиха за още милиони. Грозното лице на мафията поиска реванш пред крехкото начало на справедливостта. Това е изборът – ще продължим ли това, което започнахме или ще се върнем назад.” – каза тя.

Снимка: Пресцентър на БСП

На историческата поляна под върха се провежда традиционният събор на левицата по случай 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България. Там социалистите дадоха и начало на предизборната си кампания. 

“За 6 месеца управление с дясна партия, доказахме, че социалната държава не е фикция, а реалност. БСП е държавно отговорна, фактор за стабилност в България и социален стълб в политиката”, заяви Нинова.

Тя изрази увереност, че младите хора, дошли на върха, ще подкрепят партията, защото ако БСП продължи да работи ще имат безплатни лекарства за децата си и безплатни учебници до 12 клас. Нинова обеща още – преизчисление на всички пенсии и увеличение на вдовишката добавка от 1 октомври.

“Тръгваме на тези избори с доказателства. Доказателства от тези последни 7 месеца. БСП за България е държавно отговорна, фактор на стабилност и социален стълб в политиката”, беше категорична вицепремиерът в оставка.

Тя добави, че управлението е направило детските градини и ясли безплатни и че за 6 месеца са вдигнали майчинството през втората година от 380 на 710 лв. А също така са увеличи пенсиите с толкова, с колкото не са увеличавани през управлението на Бойко Борисов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here