fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:03

Корнелия Нинова: От 10 години се борим за преизчисляването на всички пенсии

Работим за решаването на двата най-големи проблема - цени и доходи, заяви министърът на икономиката

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„От 10 години се борим за преизчисляването на всички пенсии. Има два важни въпроса за решаване – цени и доходи. И има 2 групи мерки: икономически и социални. Искам да припомня, че на 28 април Министерството на икономиката и индустрията, заедно с работодателските организации и синдикатите формулирахме решението. Тогава то звучеше много екзотично, макар и само преди месец да беше. Сега вече е реалност. Решенията за цените на ток, газ и петрол.“

Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Тя коментира и пенсиите.

„От 1 юли се вдигат пенсиите с 21%. От 1 октомври се преизчисляват всички пенсии с нов средноосигурителен доход, което дава възможност да се поправи онази несправедливост, при която един същи човек, който е работил една и съща работа, осигурявал се е за едно и също време и така нататък – получава различна пенсия от друг за същото.

Тоест, от юли увеличението с 21% трябва да покрие този ръст на инфлацията, който засега е 13-14%, различни са прогнозите. Увеличението от 21% ще даде на уязвимите, на пенсионерите, на най-засегнатите хора покритие на тази инфлация,“ заяви Нинова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img