fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 16:37

Корнелия Нинова: Очаквам реваншизъм спрямо БСП

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Очевидно служебното правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се представят компромати срещу БСП. Както виждате, президентът има и специално отношение към мен, след като той назначава на моята длъжност, човек, когото съм уволнила”. Това каза бившият вицепремиер и лидер на левицата Корнелия Нинова по време на предаването на властта на новия служебен министър на икономиката Никола Стоянов.

Като министър на икономиката и индустрията Нинова смени цялото ръководство на държавното оръжейно предприятие “ВМЗ-Сопот”, на който Никола Стоянов беше председател с мотива за лоши финансови резултати. Това се случи през юни тази година. Сега той я наследява на поста.

“Радев е трябвало да прояви повече въображение, можеше да назначи Александър Михайлов от “Кинтекс”, срещу него поне има вече две дела, срещу Стоянов има само една проверка”, каза Нинова.

По същото обвинение като Никола Стоянов, Нинова уволни на два пъти и Александър Михайлов – бивш директор на “Кинтекс”, който заведе дело срещу Нинова.

Искрите между Нинова и Радев прехвърчаха още при връщането на третия неизпълнен мандат.

“Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде “Продължаваме промяната”. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство. За един час президентът свърши нещо, което аз не можах за една година, отвори очите на българските социалисти – два пъти употреби БСП, за да стане президент и два пъти ги провали”, коментира тя.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img