fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:43:03
събота | 28.05.2022 | 01:43:03
21.1 C
София

Корнелия Нинова: Нито сме обсъждали, нито съм чула за евентуални промени в кабинета

Тя каза, че не смята, че вътрешният министър Бойко Рашков трябва да си подаде оставката заради ареста на Б.Борисов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Нито сме обсъждали, нито съм чула такова нещо – така вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията, и лидер на БСП Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос дали ще има персонални промени в кабинета.

Попитана за евентуална оставка на външния министър Теодора Генчовска, тя отговори: „Според мен е слух само и манипулация“. 

Нинова каза, че не смята, че вътрешният министър Бойко Рашков трябва да си подаде оставка, след като днес Софийският районен съд отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Вицепремиерът дойде в парламента за среща на експертните съвети от четирите формации в управляващата коалиция. На разговорите ще бъдат обсъдени икономически и социални мерки, потвърди тя.

По думите на Нинова, сред обсъжданите теми ще е овладяване на инфлацията и цените, както и компенсирането на доходи. „Слагаме началото на разговора за актуализация на бюджета“, посочи още тя.

„Трябва да гарантираме финансовата стабилност на държавата; да няма популизъм, но да има реални действия, които да помогнат на икономиката и домакинствата“, смята Нинова.

Тя конкретизира, че според БСП трябва да се разгледат възможностите за намаляване на ДДС, на акцизи, горива и “контролираните стоки”. Социалистите ще поставят и темата за необлагаемия минимум и регулирането на енергийната бедност, посочи още Нинова. 

Тя каза, че таванът на цените е „една много гореща тема“, по която имаме различни мнения, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук