fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:43

Корнелия Нинова: Не ни стигна времето да направим безплатни учебниците и лекарствата за деца до 14 години

Тя каза, че са изпълнили и обещанията си, че първостепенна грижа са им младите хора

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Не ни стигна времето, за да направим учебниците до 12 клас и лекарствата за деца до 14 г. безплатни, но и това ще стане – в следващия мандат, ако БСП участва в правителството. Това заяви ѝ, това заяви вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова по време на срещата на Младежкото обединение на левицата в Стара Загора. 

Обещанията ни, че наша първостепенна грижа са младите хора, са изпълнени, обяви тя. 

“Знаете колко години се мъчихме да въведем културен чек. Младите хора трябва да познават и тачат българската култура. А и тя има нужда от подкрепата на държавата. Успяхме и с това – с ваучерите за храна от 200 лв. вече можете да отидете на кино, концерт, изложба, да си купите книга или картина”, заяви тя.

Лидерът на БСП коментира, че през изминалите седем месеца са положили грижа за децата и младите хора и допълни, че са увеличили майчинството от 380 на 710 лв., както и детските надбавки.

“Детските градини и ясли станаха безплатни, а семействата, които не намериха места за децата си, бяха компенсирани”, посочи Нинова.

Според нея БСП са показали социалното лице на държавата. Тя заяви, че им предстои също така да сключат договори с фирми, които да отпускат стипендии, а след това студентите да работят за тях, както и да освободят от данъци стартиращи компании на млади предприемачи.  

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img