fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:35

Корнелия Нинова не харесва идеята за експертен кабинет

Ако президентът реши да даде третия мандат на БСП, ще направим усилия да разговаряме с всички, заяви лидерката на БСП

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Чисто експертен кабинет не ми се струва подходящ в този труден политически момент, коментира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова по бтв. Тя отбеляза, че в действащия Министерски съвет е имало министри, които не са политически обвързани, а са били по-скоро експерти, и това е създало затруднения при взимането на политически решения. Вицепремиерът добави, че какъвто и да е кабинетът, то той трябва да има политическа подкрепа от парламента.

Ако президентът реши да даде третия мандат на БСП, ще направим усилия да разговаряме с всички, има шанс да се възстанови конструкцията, допълни Нинова. Според нея има шанс да бъде съставен кабинет в рамките на това Народно събрание. Диалогът между „Демократична България“, БСП и „Продължаваме Промяната“ е гарантиран и би трябвало да се основава на програмата, която изработиха само преди седмица, каза още тя.

Относно информацията, оповестена от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че Русия прекратява действието на сертификатите, издадени на три авиоремонтни предприятия – две в България и едно в Чехия, Корнелия Нинова заяви, че иска да изчака официалното решение преди да коментира. Ако можем този частен случай да го сложим в голямата картина, се вижда, че режимът на санкции и контрасанкции не е работещ, и че трябва конфликтът да се реши по дипломатически начин, каза още лидерът на БСП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img