fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:16

Корнелия Нинова: Напрежението в енергетиката е изкуствено

България няма нужда от кризисен щаб, имаме нужда от бързи действия за възстановяване на преговорите с "Газпром", заяви още тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че изкуствено се създава напрежение в сферата на енергетиката. България няма нужда от кризисен щаб, имаме нужда от бързи действия за възстановяване на преговорите с “Газпром”, каза лидерът на левицата.

БСП може да предложи решение и го прави от април – това са преговори с “Газпром” за възобновяване на доставки и подписване на нов дългосрочен договор, каза Нинова.

Тя разказа, че през февруари са установени връзки и нарушения, както и частни интереси, при източване на дружества. Директорът на “Кинтекс” е бил едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ също има също отношение по този казус, посочи Нинова и каза, че “Кинтекс” е имала уговорка да представлява ВМЗ в Египет. Нинова посочи, че всичко това е описано в две писма до бившия премиер Кирил Петков.

За коалицията с “Продължаваме Промяната” Нинова каза, че са имали добра обща работа, но и търкания. Може би отново бихме се коалирали, защото основната линия е непримиримост към кражбите, посочи лидерът на БСП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img