fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:10

Корнелия Нинова: Отчитаме рекорден ръст на промишленото производство и очакваме вдигане на заплатите

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Те изразиха своите благодарности за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места.

“Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика”, съобщи Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. “Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост”, обявиха те

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с “Газпром” и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img