fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:15:16
събота | 28.05.2022 | 14:15:16
25.8 C
София

Корнелия Нинова инспектира индустриална зона “Божурище”, в която се подготвя инвестиция за 100 млн. евро

На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона “Божурище”, където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите. Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

Министър Нинова проведе разговори с ръководството на ЕСО, за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове, заяви Нинова. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна. “Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия ” заяви министърът.

„Особено внимание ще отделим на северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места,“ каза Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук