fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:01:30
петък | 27.05.2022 | 03:01:30
17.8 C
София

Корнелия Нинова: БСП няма да даде нито един глас за износ на оръжие за Украйна

Тя открои следните задачи пред управляващата коалиция - актуализация на бюджета, въвеждане на таван на някои цени и диференцирано ДДС, и на необлагаем минимум

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

БСП няма да даде нито един глас за износ на оръжие за Украйна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката, на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията. На него бе дадена оценка за първите сто дни управление на правителството на Кирил Петков.

Нинова посочи, че оценката за работата на правителството е положителна. Тя даде висока оценка и за работата на министрите на БСП в кабинета.  В рамките на коалицията освен по въпроса с износа на оръжие, левицата няма да отстъпи и от ветото за членството на Република Северна Македония в ЕС, каза тя. 

Като слабост Нинова отчете нарушена координация и лоша комуникация между коалиционните партньори. 

Относно гуверньора на БНБ лидерът на БСП смята, че това трябва да е професионален банкер, който да не е политически обвързан. 

Нинова открои следните задачи пред управляващата коалиция – актуализация на бюджета, въвеждането на таван на някои цени и диференцирано ДДС, въвеждане на необлагаем минимум, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук