fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:54

Корнелия Нинова: Асен Василев ще е премиер, ако приемат управленската ни програма

Левицата поставя условия, преди да представи кабинет

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

БСП ще се опита да направи кабинет, но само ако парламентът подкрепи управленската ѝ програма с хоризонт 6 месеца, заяви Нинова на брифинг след Националния съвет на партията.

Програма е била подкрепена с голямо мнозинство – 96 „за”, 15 „въздържали се” и 2 „против”.

В плана за дейстиве на левицата са заложени няколко акцента: избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател, стабилизиране на икономиката, подкрепа на семействата във време на кризи, приемане на законите по Плана за възстановяване.

„Ако програмата бъдете подкрепена от необходимото мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме  кандидат за министър-председател. Той ще бъде Асен Василев“, заяви Нинова.

Ако програмата не събере мнозинство, “БСП за България” ще върне мандата на следващия ден неизпълнен, заяви лидерът на БСП.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img