5.12.2022 | понеделник | 19:35

Корабът „Вера Су“ продължава да потъва

Публикувано:

Сподели поста:

Корабът „Вера Су“ е потънал още повече, съобщава БНТ. Екипажът все още е в кораба и отказва да се евакуира, като главната причина за това са неизплатени заплати. Капитанът е споделил, че не получават редовно храна и информация от „Морска администрация“ какво се прави, за да се спаси съда.

Със заповед на Стефан Янев се създава координационна група за ситуацията с кораба „Vera Su“ | NewsONE

Вълнението на морето все още не позволява да се доближи кораба. Все още не е пристигнала и цистерната, за да се източи дизеловото гориво.

Христо Алексиев: Корабът „Вера Су“ потъва | NewsONE

На „Вера Су“ има тонове азотен тор. Според служебния министър на околната среда Асен Личев, той не можел да предизвика екологична катастрофа.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Две олимпийски шампионки по карате застанаха зад инициативата “Избери живота”

Кампанията “Избери живота” #СприНавреме беше подкрепена от участниците в уникално спортно събитие с двама олимпийски шампиони по карате,...

Румен Радев: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и ще продължи да отстоява достойнството и интересите си (видео)

Беше грешка, че допуснах и дадох шанс на хора, които откраднаха надеждите ни за промяна, посочи президентът Българската държава...

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...