fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:20

Корабът “Прогрес” занесе храна и подаръци в Международната космическа станция

"Прогрес-79" ще остане скачен за МКС до пролетта на 2022 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Руският космически кораб “Прогрес” се скачи успешно с Международната космическа станция, където достави руски и американски товар, предаде ТАСС.

Корабът бе изстрелян от космодрума Байконур на 28 октомври и ще остане прикачен за станцията до края на пролетта на 2022 г. Предвидено е той да се приводни на 31 май 2022 г.

progress – Space Station
“Прогрес – 79”, който се скачи с МКС

С кораба беше доставен товар от почти три тона с оборудване за бордовите системи, медицински средства, средства за индивидуална защита, хранителни продукти и специален товар за модул “Наука”. Доставките на “Прогрес” зарадваха астронавтите на Международната космическа станция и със специална храна за новогодишната трапеза, около която те ще се съберат символично на 31 декември.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here