fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:07

Корабът “Рожен” първи ще изнесе украинско жито от Черноморск

"Рожен" ще пътува по определения коридор до Сулина и оттам до Истанбул

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Българският кораб “Рожен” ще бъде първият плавателен съд, който ще изнесе украинско зърно от Черноморск до румънското пристанище Сулина, по зърнения коридор, който Украйна, Турция и Русия договориха.

Директорът на Параходство БМФ капитан Александър Калчев е потвърдил, че корабът има готовност да тръгне, като до Истанбул ще пътува с намален екипаж и на Босфора съставът ще бъде попълнен.

“Рожен” ще пътува по определения коридор от Черноморск до Сулина и оттам до Истанбул, където ще премине проверка на товара и ще продължи по предварително договорен курс, пише БНТ.

По информация на специализираното украинско издание USM, българският кораб ще превози 40 000 тона царевица до Великобритания.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img