3.12.2022 | събота | 03:35

Кораб на германска хуманитарна организация спаси почти 100 бежанци в Средиземно море

Публикувано:

Сподели поста:

Кораб на германската неправителствена хуманитарна организация „Сий уоч“ спаси 96 бежанци в бурните води на Средиземно море. Това е петата мисия на организацията за последните 3 дни, а при последната акция е била спасена и жена в напреднала бременност.

В момента на борда на кораба „Сий уоч 3“ заедно с екипажа има още близо 450 мигранти, които са били спасени през последните няколко дни. Най-малкото дете, намиращо се на плавателния съд е едва на две седмици.

Италианската брегова охрана съобщи, че е успяла да прихване и друга лодка с мигранти в бреговете на Южна Италия. Страната е обичайна дестинация за бежанци от Северна Африка, които се опитват да достигнат бреговете на Европейския съюз в търсене на по-добър и мирен живот.

Наблюдатели отбелязват, че бедстващите лодки с мигранти са честа кризисна ситуация в Средиземно море. При последния инцидент 28 души загубиха живота си и едва три се спасиха.

От началото на 2021 г. 1 500 мигранти загубиха живота си при опит да достигнат до Европа, а други 30 000 бяха върнати обратно на либийска земя от бреговата охрана на европейските страни с бряг на Средиземно море.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.3 ° C
5.7 °
4.8 °
89 %
0kmh
100 %
сб
8 °
нд
8 °
пн
7 °
вт
10 °
ср
4 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...