fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:43

Константинова: “Продължаваме Промяната” ще спечелят предсрочните парламентарни избори

Тя беше категорична, че на този етап договорки с "Газпром" са невъзможни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова заяви, че от “Продължаваме Промяната” са абсолютно уверени, че ще спечелят предсрочните парламентарни избори.

“Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред”, коментира тя.

На въпрос дали ще се явят самостоятелно или заедно с “Демократична България”, Константинова каза, че все още не е взето решение.

“Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия”, заяви тя.

Вицепремиерът в оставка посочи, че е недвусмислено ясно, че те ще управляват заедно с ДБ.

“Изключително съм щастлива, че виждам тази мобилизация на енергията за промяна, за нещо различно. Че всички изведнъж виждат, че това е правилният подход в работата – безмилостна, безжалостна борба с корупцията”, коментира тя.

Константинова категорично отхвърли вариант за управление с ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”, но посочи, че е възможна коалиция с досегашните партньори – БСП и ДБ. По отношение на “Има такъв народ” коментира, че не се налага да мислят по този въпрос, защото едва ли ще влязат в новия парламент.

Вицепремиерът в оставка сподели, че не се е разбрала “революцията”, която се е случила около доставките на синьо гориво.

“Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от “Газпром”. Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини”, подчерта тя в ефира на NOVA.

Според нея те са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри цени, а не да бъдем зависими от един “несигурен доставчик”.

“Цяла Европа е полудяла от факта, че не може да разчита на договорите, които не се изпълняват”, заяви Константинова.

Тя засегна и седемте танкера със синьо гориво, което кабинетът “Петков” е осигурил.

“Те спокойно ще помогнат на България да премине през зимата, на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските”, каза тя и посочи, че служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата.

Вицепремиерът увери, че отварянето на вратите за договорки с “Газпром” няма да се случи.

“Разбира се, че ще сме твърди, защото трябва да имаме сигурност на доставките. Оттук нататък, както трябва да бъде – ще гледаме конкурентния принцип и това, което е най-изгодно и обслужва държавния интерес”, заключи Константинова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img