fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 16:31

Без изненади: Конгресът на БСП не прие оставката на Корнелия Нинова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Със 164 гласа “за”, 415 “против” и 20 “въздържал” се конгресът на БСП не прие оставката на председателя на партията Корнелия Нинова.

По-рано бяха събрани над 500 подписа с искане конгресът на БСП да не констатира оставката и да подкрепи лидерката.

Гласуването се проведе след обсъждане при закрити врата. По време на частта, достъпна за медиите, изказванията на делегатите бяха почти изцяло в подкрепа на настоящия председател на столетницата.

Ако оставката на лидера Нинова не бъде приета, конгресът ще е фарс, заяви по време на дебатите Крум Зарков, който беше единственият кандидат за поста на Нинова.

“Уважаеми хора, които милеят за лявата идея, спите ли дълбоко? Упоени ли сте вече достатъчно от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния, за фаталния удар? Въпросът с отговорността е пряко свързан с този за морала. Циркулира обръщение, търсят се подписки да не се гласува оставка, дадена през ноември. Ако това се случи, този фарс, ще е пореден, ако не последен пирон в ковчега на БСП”, каза той в словото си пред конгреса.

Това е вторият “опит” на Нинова да поеме отговорност за лошите изборни резултати на БСП.

През 2019 г. тя пак обяви оставка – заради краха на левицата евровота.

В последствие обаче лидерката на столетницата отказа да се оттегли с мотива, че се задават местни избори и това не е най-удачният момент за обезглавяване на левицата.

Тогава тя посочи, че някои хора само това чакали – да се махне тя, за да овладеят партията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img