fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:12:31
неделя | 29.05.2022 | 02:12:31
16.8 C
София

Концесионерът на летище “София” обещава да ускори модернизацията (ВИДЕО)

Роботи ще се грижат за чистотата на терминалите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Концесионерът на летище “София” е поел ангажимент за ускоряване на инвестициите за инфраструктурна модернизация. Това съобщиха от министерството на транспорта в четвъртък, след като новият министър Николай Събев е поискал “СОФ Кънект” да препланира програмата си и да изтегли на по-ранен етап финансовите си ангажименти в договора за стопанисване на аерогарата.

В разпратеното до медиите съобщение се казва, че целта е летище “София” да предлага по-високо ниво на обслужване от мюнхенското летище. Министърът споделил впечатленията си от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред потока от пътници там.

В разговор с представители на концесионера Събев е уверил, че държавата възнамерява да изпълни коректно всичките си ангажименти и очаква подобна нагласа от другата страна.

“Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай”, заявил Събев.

Концесионерът публикува анимирано видео с някои от инфраструктурните приоритети на консорциума относно Летище “София”

Той настоял търговската зона на летището да бъде обновена и
преструктурирана в най-скоро време , съгласно световните стандарти.

“Искаме пътниците да получават “преживяване”, когато пристигат и напускат страната ни, а не просто добро обслужване. Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати”, обърнал се той към шефа на дружеството Хесус Кабайеро.

Той на своя страна уверил министъра, че догодина се планира инвестиция от 4 млн. евро конкретно за търговските площи.

Екипът на министерството е поел ангажимент за съдействие за постигането на общите цели, като обещал работната група да се събира толкова често, колкото е нужно, за да има безопасно, ефективно и представително летище. Председател на групата ще бъде ресорният заместник-министър г-н Владимир Върбанов.

Кабайеро уверил, че ще работи за превръщането на летището в регионален център и съобщил, че се работи по откриването на 100 нови дестинации, включително презокеански, и че вече има разработен агресивен маркетингов план.

Малко по-късно концесионерът съобщи, че столичното летище от март 2022 г. ще се почиства от германската фирма Sasse Aviation Services GMBH. Договорът обхваща поддържането на хигиената на двата терминала.

Компанията е с 45-годишен опит, като отговаря за хигиената на единственото петзвездно летище в Европа – Мюнхен и още 11 европейски летища, включително тези в Хамбург, Лондон (Лутън и Гетуик), Дюселдорф, Кьолн, Единбург и други.

Специализирани датчици, роботи и софтуер ще контролират чистотата, ще се използват и иновативни технологии за почистване с машини. Интелигентни системи ще следят за количествата необходими хигиенни материали и броя пътници, което ще позволи значително по-ефективно управление на процесите.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук