fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:40:45
събота | 28.05.2022 | 00:40:45
21.1 C
София

Комисията за защита на потребителите проверява А1 и “Теленор” за вдигането на цените

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Комисията за защита на потребителите извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители, съобщиха от там.

Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия.

Ще се поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане, посочват още от КЗП.

Вчера два от трите мобилни оператора – “Теленор” и А1, изпратиха с SMS известия на абонатите си, че от Нова година вдигат цените по действащите към момента договори.

Увеличението при А1 е с 4,1%, а при “Теленор” – с 5 на сто, а операторите го оправдават с инфлацията и Индекса на потребителските цени на НСИ.

И двата телекома обосновават действията си с клаузи в индивидуалните договори с абонатите, които им дават право да вдигат цените едностранно при висока инфлация.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук