fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:32:15
събота | 28.05.2022 | 14:32:15
25.8 C
София

Комисията по енергетика посети АЕЦ “Козлодуй”

Сред акцентите бяха високото ниво на безопасност на ядрените съоръжения и мерките за осигуряване на стабилно и ефективно електропроизводство

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В атомната електроцентрала АЕЦ “Козлодуй” днес на работно посещение бяха депутати от Комисията по енергетика в 47-ото Народно събрание, водени от нейния председател Радослав Рибарски.

Във визитата участие взеха и Мартин Георгиев – изпълнителен директор на “Национална електрическа компания” ЕАД и Ангелин Цачев – изпълнителен директор на “Електроенергиен системен оператор” ЕАД, това съобщи БНТ.

Делегацията се срещна с ръководния екип на АЕЦ “Козлодуй” в Учебно-тренировъчния център. Изпълнителният директор Наско Михов представи дейността на дружеството и хода на плановия годишен ремонт на 5-и енергоблок.

Сред акцентите бяха високото ниво на безопасност на ядрените съоръжения и мерките за осигуряване на стабилно и ефективно електропроизводство.

В рамките на визитата беше проведен технически тур на обекти на площадката на централата – Пълномащабният симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000, машинната зала на 6-и блок, системи за безопасност, мобилни дизелгенератори.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук