4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:11:41
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:11:41

Комисията на Цацаров започва проверка за пернишкия съветник, недекларирал къщата си във Франция

Установява се произходът на средствата, с които е закупен скъпият имот, както и произходът на парите, вложени във френски банкови сметки

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Комисията за конфискация и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) започва проверка на информацията, че общински съветник от Перник не е декларирал луксозната си къща на Лазурния бряг във Франция, съобщи БНТ. За имота на Божидар Живков съобщиха през април в сайта bird.bg.  

От комисията на Сотир Цацаров са установили, че имотът е на стойност 3.6 млн. евро и действително не е деклариран от общинския съветник. Декларирано е обаче търговско дружество във Франция, чрез което имотът е закупен. Той се намира в тузарско предградие на Кан, уточниха още от БНТ. 

От КПКОНПИ са установили още, че Живков е пропуснал да декларира и две банкови сметки, които съпругата му Василка Живкова притежава във Франция. В едната имало около 370 хил. евро, а в другата малко на 30 хиляди евро. Имотът на Живков на френската Ривиера е разположен на три парцела с обша площ близо 4 декара, има басейн, а жилищните сгради са две. 

От КПКОПНИ заявиха, че проверката спрямо Божидар Живков и неговата съпруга продължава. Установява се произходът на средствата, с които е закупен скъпият имот, както и произходът на парите вложени във френски банкови сметки. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук