fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:26

Колоните на Аспаруховия мост във Варна се нуждаят от ремонт

Съоръжението може да бъде експлоатирано, но трябва да бъдат взети мерки

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Оголена арматура и ръжда се показват от част на носещите колони на Аспаруховия мост във Варна. Съоръжението е най-важният инфраструктурен обект в града, който свързва кварталите “Галата” и “Аспарухово” с центъра на града.

Мостът свързва Варна и с първокласния път за Бургас, първите 5 километра, от които са част от надстроената магистрала “Черно море”.

“Колоните не са компрометирани, тъй като пукнатините са само повърхностни, но те откриват арматурата, тя е изложена на влагата и виждаме, че по нея има ръжда. Трябва да се направи нещо, за да се покрие”, заяви геодезистът Добри Добрев пред БНТ.

Аспаруховият мост има 76 носещи колони, но на някои места бетонната обшивка е паднала.

“Външният слой на колоните е много тънък, около 2 сантиметра, на други места въобще го няма, а покритието трябва да е поне 4 сантиметра”, допълва експертът.

По негово мнение мостът е безопасен и може да бъде експлоатиран спокойно, но мерки трябва да бъдат взети.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img