fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:43:34
четвъртък | 26.05.2022 | 05:43:34
14.9 C
София

Количествата втечнен газ от САЩ ще бъдат достатъчни за юни и юли

Това коментира в парламента председателят на Комисията по енергетика Радослав Рибарски

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Количествата втечнен газ от САЩ ще бъдат достатъчни за месеците юни и юли. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на Комисията по енергетика Радослав Рибарски във връзка с обявените от премиера Кирил Петков договорени два танкера с втечнен газ от САЩ.

Рибарски съобщи, че за май имаме резервирани количества газ, предаде БТА.

Той уточни, че договорените количества са на по-ниска цена от цената на руския тръбен газ. По думите на Рибарски договорените количества ще бъдат доставени до Гърция или Турция. „След като вече имаме дати за реална доставка, ще има запазени и слотове на терминалите, на които да бъде разтоварено количеството“, коментира председателят на енергийната комисия. Той увери, че няма да има посредници и договорът за доставката на въпросните количества около 200 млн. куб. метра ще бъде сключен директно с „Булгаргаз“ ЕАД.

Не ми е известно с кое търговско дружество „Булгаргаз“ ще сключи договор, каза депутатът. Според него щом успяват за еднократни доставки да постигнат по-ниска цена, то такава ще бъде постигната и за дългосрочни договори.

Разглеждат се всички възможности. Продължават разговорите с Азербайджан за доставка на пълното количество газ и възможности за доставка на втечнен газ от други държави, посочи Рибарски.

Не ми е известно с кое търговско дружество „Булгаргаз“ ще сключи договор за доставката на втечнен газ от САЩ. Това са производители от САЩ, допълни той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук