fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 03:55:32
четвъртък | 26.05.2022 | 03:55:32
16.7 C
София

Коалиционен съвет по отбрана обсъжда трябва ли НС да одобри военна помощ за Украйна

В срещата участват представители на четирите формации в коалицията и военният министър Драгомир Заков

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

В зала „Изток“ на Народното събрание започна коалиционният съвет по отбрана, на който ще бъде обсъден проектът на решение на „Демократична България“ (ДБ) за отпускането на военнотехническа помощ за Украйна, съобщи БТА.

В срещата участват представители на четирите формации в коалицията и военният министър Драгомир Заков.

Припомняме, че в сряда от ДБ декларираха желанието си за започване на консултации за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на правителството за оказване на военнотехническа помощ на Украйна според нейните потребности и съобразно възможностите на нашата страна.

Заместник-председателят на парламента и депутат от ДБ Атанас Атанасов изчете в пленарната зала декларация, в която посочи, че “войната в Украйна засяга цяла Европа и всички цивилизовани нации, и че свободата и демокрацията трябва да бъдат защитени от агресивния режим в Кремъл”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук