fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:29

КНСБ предлага мораториума върху цените на тока да падне от 1 март

Очаква се той да бъде отменен на 1 април

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата да бъде отменен още от 1 март, а не от 1 април, настояват от КНСБ.

„Премиерът обеща, че може и по-рано да се свали мораториума. Аз силно се надявам, че вече като има избран  председател на КЕВР и нови комисари, тъй като това беше едно от условията, и нови шефове на „Булгаргаз“, на БЕХ, да се сложи на масата, какво може да се направи, за да се озапти –  да го наречем така, увеличението на цените за бита. И от 1 март този мораториум да отпадне. Не виждам защо трябва да стои до 1 април. Защото това всъщност създава огромно и финансово и друго напрежение в много системи – мрежовите оператори ЕСО и ЕРП-тата и не само“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР, цитиран от Днес.бг.

Според синдиката за следващия отоплителен сезон трябва да бъде удвоен обхватът на хората, които получават енергийни помощи. Димитров припомни, че по данни на Евростат, над два милиона български домакинства не могат да поддържат жилищата си достатъчно топли, а в момента едва 15 процента от тях са на енергийно подпомагане.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img